Home
 

Omgeving

In de regio

In de regio van Heiloo vindt u tal van voorzieningen waar u tijdens uw vakantie gebruik van kunt maken. Daarnaast zijn er ook vele mogelijkheden voor stedentrips of dagjes uit.

Binnen een straal van twee kilometer vindt u een overdekt winkelcentrum, een tennispark, bowlingbaan, buitenzwembad, golfbaan, viswater en diverse eet- en uitgaansgelegenheden

  

Binnen een straal van vijf kilometer zijn het strand, bos en duin, een subtropisch zwemparadijs, watersportgelegenheden en verschillende maneges.

Tevens vindt u binnen deze straal de kaasstad Alkmaar waar iedere vrijdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 de kaasmarkt wordt gehouden. Uit alle windstreken komen bezoekers kijken hoe hier kaas verhandeld wordt.

Onder leiding van de marktmeester worden de kazen vanuit de vrachtauto’s in lange rijen op het plein gezet. De kazen worden door kaasdragers naar de weegschalen gedragen, waar de kaas gewogen wordt. In de tussentijd zijn op het plein handelaren en keurmeesters bezig met het bepalen van de kwaliteit van de aangevoerde kaas en het bedingen van de prijs. Het loven en bieden tussen verkoper en koper gaat gepaard met handje klap en is een prachtig schouwspel voor elke toerist.

Ook vindt u in Alkmaar Biermuseum De Boom. Het museum laat zien hoe we de laatste honderd jaar bier gemaakt en gedronken hebben en geeft u aan de hand van historische mout- en brouwapparatuur een presentatie van het maken van bier.

Om een dagtrip te maken kunt u een bezoek brengen aan de Zuiderzee-stadjes Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Monnickendam, Volendam en Edam. Deze oude vissersplaatsjes rond het IJselmeer geven u met hun kleinschalige charme, markten en musea en in stand gehouden namen een beeld van de vroegere glorie. Een romantische tijd voor wie er nu naar kijkt, maar die voor de vissers van toen vaak erg hard kon zijn.

Voor een andere dagtrip kunt u de Broekerveiling bezoeken. De Museum Broeker Veiling is de oudste doorvaar- groenteveiling ter wereld. Op deze historische plek is in 1887 het veilen ontstaan en dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

Dagelijks vinden er rondleidingen plaats, kunt u meedoen aan een echte veiling of een rondvaart maken.

Ook het buitenmuseum met akkers, boomgaard, dieren en oorspronkelijke bruggetjes is het bezichtigen waard.

Jaarlijks worden in het voorjaar op het 32 hectare grote park van De Keukenhof bolgewassen van bedrijven uit de omgeving tentoongesteld. In de prachtig aangelegde velden zijn meer dan zeven miljoen krokussen, narcissen, tulpen, hyacinten, lelies en andere bolgewassen te zien. Daarnaast vindt u in dit bloemenpark diverse tentoonstellingen.

Bloemen kijken kunt u ook tijdens de jaarlijks georganiseerde Bloemendagen in Limmen. In het voorjaar wordt het dorp omgetoverd in een zee van lentebloemen. Vele mozaïeken en werkstukken gemaakt van hyacintenbloemen, liggen door het hele dorp verspreid. Met behulp van twee goed bewegwijzerde routes kunt u alles te voet, op de fiets of met de auto bewonderen.

Vanuit Heiloo kunt u de provincie Noord-Holland goed op de fiets ontdekken met behulp van het fietsroutenetwerk. Via genummerde (wit met groene) borden fietst u van knooppunt naar knooppunt. De fietsroutes zijn uitgezet over de beste fietspaden en in twee richtingen bewegwijzerd. Bij de knooppunten staan panelen met informatie over het netwerk in de regio. U bepaalt zo zelf de gewenste fietsroute en afstand.


-->
Top